Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Roze trka 8. Marta

By admin on February 28, 2014 in Vesti
0
2

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, i 20. marta,  Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, u Beogradu će biti organizovana „Roze trka“ u cilјu podizanja svesti javnosti o značaju prevencije raka dojke.

Roze trka“ je rekreativna sportska manifestacija koja se održava širom sveta kao podrška ženama obolelim od raka dojke, bolesti od koje  u Srbiji svake godine umre 1600 žena.

Roze trka” (šetnja) će se održati  u subotu, 8. marta 2014. godine, na Adi Ciganliji sa početkom u 12 časova.

Start i cilј trke su kod restorana „Jezero“ gde će se vršiti prijavlјivanje učesnika od 10:30 do 11:50 časova. U trci ili šetnji,  koja će se odvijati na kružnoj stazi oko Savskog jezera,  mogu učestvovati svi oni koji na taj način žele da pruže podršku svojim majkama, sestrama, ćerkama ili prijatelјicama obolelim od raka dojke ili su i sami oboleli od ove bolesti.

Za sve učesnike trke organizator je obezbedio majice, vodu i poklon od donatora trke.

Trka je humanitarnog karaktera i novčana sredstva koja budu prikuplјena tom prilikom će biti usmerena za finansiranje programa edukacije koje organizuje Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke „Budim zajedno“.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće organizovana i akcija dobrovolјnog davanja krvi. Vozilo Instituta za transfuziju krvi će biti postavlјeno od 10:00 do 14:00 časova pored restorana Jezero.

Trka se realizuje pod pokrovitelјstvom Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Instituta za javno zdravlјe Srbije i JP Ada Ciganlija.

Organizator trke je Fondacija Natalis u saradnji sa Sportskim savezom Rakovice i AK 21 Maj.

Pridružite se i podržite Roze trku  koja se održava na praznik posvećen svim ženama širom sveta a u ime borbe protiv opake bolesti koja svakodnevno ugasi živote hilјade žena širom planete!

Direktorka trke

Olivera Krivokapić Dragićević

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*