Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

previous arrow
next arrow
Slider

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ О ИЗМЕНИ НАЧИНА РАДА ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ ДО 12.06.2022.

За пријем на стационарно лечење у ИОРС неопходна је:

Потврда о негативном ПЦР тесту на САРС-ЦоВ-2 не старијем од 72 часа

или

Потврда о комплетној вакцинацији против Ковид-19 што подразумева да је особа примила другу или трећу или четврту дозу ковид вакцине у последњих 5 месеци и да је од последње дозе прошло најмање 14 дана

или

Извештај лекара о прележаној Ковид-19 инфекцији (или први позитиван тест) при чему је од првог позитивног теста прошло најмање 7 дана (или 14 дана за имунокомпромитоване) а највише 3 месеца, а особа више нема симптоме ковид инфекције.

УПУТСТВО О НЕОПХОДНИМ КОВИД-19 ТЕСТОВИМА ЗА ПАЦИЈЕНТЕ ИОРС

Од 13.6.2022., за пријем на стационарно лечење, пријем у дневне болнице као ни за прегледе  у ИОРС, ТЕСТ НА КОВИД-19 НЕЋЕ БИТИ ПОТРЕБАН.

ПРЕПОРУКЕ ЗА ЦОВИД-19 ВАКЦИНАЦИЈУ ОНКОЛОШКИХ ПАЦИЈЕНАТА

Молимо Вас да:

– на преглед, пријем или интервенцију дођете НАЈВИШЕ 15 МИНУТА ПРЕ ЗАКАЗАНОГ ВРЕМЕНА; пре тог времена нећете бити у могућности да уђете у Институт

–  све време носите маску (преко уста и носа) и држите прописано растојање

–  Ваши пратиоци не улазе у зграду (осим за тешко покретне пацијенте)

На улазу у Институт се спроводи тријажа са мерењем температуре, узимањем података и увидом у медицинску документацију. Овај поступак се спроводи ради безбедности пацијената и запослених па Вас молимо за стрпљење и држање прописаног растојања.

 

ОБАВЕШТЕЊЕ  О СПРОВОЂЕЊУ БРОНХОСКОПИЈА И ПЛЕУРАЛНИХ ПУНКЦИЈА У ИНСТИТУТУ

Пошто је Клиника за пулмологију Клиничког центра Србије у ЦРВЕНОЈ ЦОВИД зони, флексибилне бронхоскопије и плеуралне пункције ће се привремено изводити у Институту за онкологију и радиологију Србије који је у ЗЕЛЕНОЈ ЦОВИД зони. Бронхоскопије се заказују преко Дневне болнице хирургије ИОРС. Потребан је упут за хоспитално лечење.

Обавезно доставити извештај лекара који пацијента упућује на бронхоскопију у коме је наведена индикација за бронхоскопију.

Упутство за припрему

Институт за онкологију и радиологију Србије

 

Контакт информације

Од 07:00 до 13:00 часова доступни е-мејлови и телефонски бројеви за добијање додатних информација су:

Од 13:00 до 19:00 часова доступни е-мејлови и телефонски бројеви за добијање додатних информација су:

Мисија Института за онкологију и радиологију Србије

Институт за онкологију и радиологију Србије је високо специјализована здравствена институција терцијарног нивоа здравствене заштите посвећена квалитетном пружању услуга и задоволјењу потребе за онколошком здравственом заштитом становништва у складу са захтевима савременог друштва.

Институт је и научна установа која интегрише базична, клиничка, епидемиолошка и транслациона истраживања у циљу континуираног унапређења квалитета рада и развоја онкологије.

Институт афирмише примену научних, технолошких и биомедицинских достигнућа и спровођење најсавременијих протокола превенције, дијагностике, лечења, супортивне терапије, психо-социјалне подршке, рехабилитације и палијативног збрињавања из области онкологије.

Институт спроводи медицинску едукацију као наставна база Универзитета у Београду кроз додипломску и постдипломску наставу и кроз континуирану едукацију. Институт је и наставна база за Високу здравствену школу струковних студија у Београду.

Мисија Института је постизање највишег могућег стандарда у пружању услуга уз поштовање етичких принципа, хуман однос према човеку и залагање за што веће задоволјство пацијената и запослених.

 

Визија Института за онкологију и радиологију Србије

Институт за онкологију и радиологију Србије тежи да, на основу угледа који су градиле генерације стручњака, као и на основу нових достигнућа медицине и технологије, задржи и унапреди статус водеће националне установе у области онкологије.

Институт има за цилј континуирано унапређење квалитета рада које би омогућило пружање врхунске здравствене заштите која уклјучује и свеобухватну помоћ и подршку пацијентима и члановима породице да се суоче са малигном болешћу и да се живот пацијената учини што квалитетнијим.

Институт за онкологију и радиологију Србије ће као високоспецијализована здравствена институција и наставно-научна база развијати сарадњу са другим онколошким центрима, образовним и научним институцијама у землји и иностранству у цилју едукације кадрова, подизања стручности и заједничких научно-истраживачких пројеката. Стварање ефикасне, акредитоване установе високог угледа уз развој научно – истраживачке и образовне делатности је главни правац деловања Института.

 

Мисија и визија Института за онкологију и радиологију Србије усвојене су од стране Управног одбора Института на седници 21.априла 2015.

 

О нама

Институт је здравствена установа терцијарног нивоа која обавља високо специјализовану, специјалистичко-консултативну и стационарну здравствену делатност из области онкологије и радиологије. За потребе становништва града Београда Институт пружа услуге секундарног нивоа здравствене заштите у складу са законом. Институт обавља образовну и научноистраживачку делатност у складу са законом.

 

 

 

 

 

Како користити ОНКО?

Преузмите ову бесплатну апликацију преко продавнице Вашег телефона („Play Store“ тј. „Play“ продавница за андроид и „AppStore“ за ајфон). Информације о апликацији можете наћи и на www.onko.rs

Брошуру која Вас заинтересује можете сачувати на телефону, оценити или је поделити са пријатељима.

 

 

 

 

Нова телефонска линија за пружање психолошке подршке онколошким пацијентима у време глобалне епидемије изазване САРС-ЦоВ-2 вирусом

 

 

Саветовалиште за одвикавање од пушења

Информације и пријављивање:

Одсек епидемиологије и превенције телефон 011/2067 269

 

 

 

Најновије вести