Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Uručene nagrade za “Naj sestru-tehničara za 2020”

By admin on July 16, 2021 in Vesti
0

Nakon petnaest meseci borbe sa epidemijom Kovid 19 i velikog doprinosa i posvećenosti medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara u suzbijanju epidemije , u organizaciji Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike, realizovan  je  Kongres sa medjunarodnim učešćem ,u hotelu “Breza” u Vrnjačkoj Banji, u periodu od  30.06-04.07.2021.godine,  na kome su medicinske sestre –tehničari  i babice izneli iskustva iz prakse, ističući značaj sestrinstva u zdravstvenom sistemu Srbije.

Plenarna tematika ovogodišnjeg Kongresa bila je “Prepoznatljivost sestrinstva kroz profesionalno udruživanje, zakonsku regulativu i obrazovanje”, takodje, tradicionalno uručene su prigodne nagrade za  “Naj sestru-tehničara za 2020” koji su izabrani od strane  podružnica, udruženja ZU i udruženja  Okruga, članica UMSTBS.

Na predlog članova Udruženja medicinskih sestara–tehničara i babica Republike Srbije  i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, a na osnovu odluke Kolegijuma glavnih medicinskih sestara i tehničara  predložena je   Stukovna medicinska sestra Brankica Aćimović.

Svojim ličnim zalaganjem, radom, autoritetom i stučnošću dala je doprinos razvoju Klinike za medikalnu onkologiju. Svojim radom, ali pre svega zadivljujućim entuzijazmom stekla je ne samo ogromno znanje i iskustvo iz  onkologije , već i veliko poštovanje medicinskih sestara i lekara. U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije radi od 1995. god., trenutno je na poziciji više medicinske sestre Odeljenja za hemioterapiju malignih tumora grudnog koša i digestivnog trakta, Klinike za medikalnu onkologiju.

Pored toga, od samog osnivanja član je Udruženja medicinskih sestara –tehničara i babica Republike Srbije, član Evropskog udruženja onkoloških sestara (EONS), član ICNU.

U ime kolektiva medicinskih sestara- tehničara i zdravstvenih radnika i lekara  IORS-a, čestitamo svim nagrađenima, a posebne čestitke za Brankicu Aćimović.

 

 

Predsednik onkološke sekcije UMSTBS                                                    Glavna sestra Instituta

Dragan Kodžo, struk.med.teh.,Spec.Kliničke nege                                 Gavrilović Mirjana,dipl.def., vms

About the Author

adminView all posts by admin