Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Tim IORS-a dobio grant za projekat u okviru programa „Pokreni se za nauku“, koje dodeljuju Centar za promociju nauke i Centar za razvoj liderstva

By admin on May 26, 2017 in Uncategorized @sr, Vesti
0
0

Tim sastavljen od saradnika Laboratorije za modifikatore biološkog odgovora, Odeljenja za eksperimentalnu onkologiju, i saradnika Odeljenja za radioterapiju solidnih tumora pod rukovodstvom doc. dr sc. med. Marine Nikitović i dr sc. Tatjane Stanojković, dobio je grant za istraživanja u okviru programa „Pokreni se za nauku“, koji dodeljuju Centar za promociju nauke i Centar za razvoj liderstva. U vrlo jakoj konkurenciji od 87 izvrsnih kandidata za stipendije i grantove programa Pokreni se za nauku, projekat tima Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije izabran je među 8 grantova koji su finansirani ovim programom. Nagrađen je projekat iz oblasti radiobiologije pod naslovom: “Molekularni markeri od značaja za predikciju radiosenzitivnosti i pojavu akutne i kasne toksičnosti uzrokovane radioterapijom kod pacijenata sa karcinomom prostate“; vođa tima je dr sc. Ivana Matić, Laboratorija za modifikatore biološkog odgovora, a pored nje članovi tima koji će realizovati projekat su dr sc. Nina Petrović, dr sc. Marija Đorđić Crnogorac, dr sc. Željko Žižak, dr sc. Irina Besu Žižak iz Laboratorije za modifikatore biološkog odgovora, dr med. Katarina Obradović, dr med. Dragana Stanić, dr med. Aleksandar Stepanović i dr sc. med. Vesna Stanković iz Odeljenja za radioterapiju.

Svečana dodela grantova održana je 24.5.2017. godine u Naučnom klubu Centra za promociju nauke. Dobijena sredstva značajno će uticati na motivaciju mladih istraživača uključenih u projekat i pomoći razvoju istraživanja iz oblasti radiobiologije na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*