Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Princeza Katarina uručila novi ultrazvučni aparat Institutu

By admin on March 20, 2019 in Vesti
0
3

Princeza Katarina Karađorđević, u pratnji Nj. E. Kati Čabe, ambasadorke Kanade u Srbiji, 15.03.2019. zvanično je uručila novu ultrazvučnu opremu Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

Ova medicinska oprema vredna je 73.000 evra i obezbeđena je zahvaljujući humanitarnim organizacijama Lajflajn Kanada i Lajflajn Njujork, čiji je pokrovitelj Nj.K.V. Princeza Katarina.

„Institut za onkologiju i radiologiju je jedno od najvažnijih mesta za dijagnostiku i lečenje malignih bolesti u Srbiji i zbog toga mora da ima najbolju medicinsku opremu. Meni je veoma drago što smo danas doneli modernu ultrazvučnu opremu, koja će, sigurna sam, olakšati rad lekarima i medicinskim sestrama i omogućiti da dijagnostika i lečenje pacijenata budu brži i efikasniji. Zahvaljujem humanitarnim organizacijama Lajflajn Toronto – Kanada i Lajflajn Njujork na ovoj vrednoj donaciji i na nastavku njihovog velikog truda u pružanju pomoći bolnicama u Srbiji. Veoma sam srećna što u našoj dijaspori ima ljudi s velikim srcem koji zaista žele da pomognu svojoj zemlji i koji nisu zaboravili svoju otadžbinu. Moja Fondacija radi na projektu podizanja svesti žena i javnosti o ranom otkrivanju raka dojke već dugi niz godina. Prevencija i pregledi su veoma važni. Svaka žena – supruga, sestra, kćerka, majka ili baka moraju da se osećaju važno i da se brinu o svom zdravlju. Idite na redovne preglede, jer je to jedini način da se bolest otkrije na vreme i izleči. Veoma sam srećna što imamo tako dobre prijatelje koji nam pomažu, posebno one iz dijaspore, i volela bih da najavim da ćemo uskoro isporučiti i opremu za genetsko testiranje raka za vaš Institut, radnu stanicu za mamograf u Kliničkom centru Niš, koji smo donirali pre nekoliko godina, kao i 8 monitora za pacijente Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, kroz donaciju fondacije Niarchos iz Amerike, sa kojom već dugi niz godina sarađujemo“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Prof. Radan Džodić, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, kao i celokupno medicinsko osoblje Instituta, zahvalili su Princezi Katarini na njenoj donaciji i pruženoj pomoći.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*