Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Poseta Prof Vassal-a

By admin on May 12, 2016 in Vesti
0
0

Službu pedijatrijske onkologije je 23.04.2016 godine posetio  Prof Gilles Vassal, pedijatrijski  onkolog iz bolnice Gustav Roussy  iz  Pariza,  prethodni  predsednik Svetskog udruženja pedijatrijskih onkologa (SIOP) .

Prof Vassal  je u učestvovao kao predavač na 7. evropskoj konferenciji “ Childhood Cancer International”  koja se održavala u  Beogradu u periodu od 22-24.04.2016 g. Na konferenciji   su razmenjena iskustva dece I roditelja dece lečene na hematoonkološkim odeljenjima kao i udruženja roditelja iz Evrope. Shodno savremenom pristupu u onkološkom lečenju dece  posebna pažnja je bila posvećena  kvalitetu života tokom I posle onkološkog lečenja, ranim i kasnim efektima onkološkog lečenja kao i uvođenju  savremenih  standarda onkološkog lečenja.

Prof Vassal je izrazio želju da poseti Službu pedijatrijske onkologije, te je zajedno sa Doc dr Lornom Zadravec-Zaletel, radijacionim onkologom iz Ljubljane i g-đicom Olgom Kozhaevom, koordinatorom za odnose sa javnošću SIOPE-a obišao naše odeljenje.

Nakon obilaska odeljenja, Prof Vasalu je u ime direktora Instituta, Prof Džodića, uručena Mografija Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*