Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Uručene nagrade za “Naj sestru-tehničara za 2017”

By admin on May 31, 2017 in Uncategorized @sr, Vesti
0
0

U organizaciji Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije i Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Mačvanskog okruga OB Šabac , koji su bili  ovogodišnji domaćini, tradicionalno je održana  Republička centralna proslava sa  Svečanom akademijom,  povodom Međunarodnog dana sestara 12 maja.

Međunarodni dan sestara obeležen je  radno prezentacijom akreditovanog predavanja na temu “Učešće medicinskih sestara u postizanju ciljeva održivog razvoja u R.Srbiji“ , i svečano, kada su  koleginicama i kolegama, koje su  izabrani od strane  podružnica, udruženja ZU i udruženja  Okruga, članica UMSTBS, uručena priznanja  za naj-sestru/tehničara uz prigodne nagrade.

 Na predlog  članova Udruženja medicinskih sestara –tehničara i babica Republike Srbije  i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, a na osnovu odluke Kolegijuma glavnih medicinskih sestara i tehničara  predložena je  VMS Snežana Čurić.

Kao glavna sestra  Službe pedijatrijske onkologije svojim ličnim zalaganjem, radom, autoritetom i stučnošću dala je doprinos razvoju pedijatrijske onkologije. Svojim radom, ali pre svega zadivlјujućim entuzijazmom stekla je ne samo ogromno znanje i iskustvo iz  pedijatrijske onkologije , već i veliko poštovanje medicinskih sestara i lekara. U Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije radi od 1986.god.,   trenutno je na poziciji glavne sestre Službe pedijatrijske onkologije,  od 2006.godine.

Pored toga, od  samog osnivanja član  je Udruženja medicinskih sestara –tehničara i babica Republike Srbije,  član Evropskog udruženja onkoloških sestara (EONS), član ICNU, član stručnog odbora  Simpozijuma medicinskih sestara – tehničara onkoloških institucija Republike Srbije  u okviru Kancerološke nedelјe, član udruženja „ Uvek sa decom“.

 U ime kolektiva medicinskih sestara- tehničara i zdravstvenih radnika i lekara  IORS-a, čestitamo svim nagrađenima, a posebne čestitke za VMS Snežanu Čurić.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*