Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Dodela sertifikata AZUS

By admin on April 10, 2024 in Vesti
0

U Institutu je u okviru procesa reakreditacije u periodu od 07. do 09. februara 2024. godine sprovedeno ocenjivanje rada Instituta od strane tima spoljašnjih ocenjivača Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije (AZUS). Ocenjivanje je podrazumevalo pregled dokumentacije, razgovor sa timovima IORS i obilazak Instituta.

U sklopu višemesečnih priprema za reakreditaciju izmenjeno /usaglašeno / uvedeno je ukupno 360 procedura, 23 uputstva i 2 strategije.  Pripremljene su Radne sveske sa dokazima. Sprovedeno je  označavanje Instituta, ažuriranje tabli za pacijente i za zaposlene, izrada id kartica, postavljanje antiklizinih traka kao i sređivanje ostale dokumentacije, radnih prostora i dr.

U ovim aktivnostima učestvovali su: Timovi IORS njih 15 (koje čini oko 160 zaposlenih IORS) koji su uložili veliki napor da se dokumentacija i radni prostor usaglase sa dokazima, Tim za akreditaciju IORS koji je bio zadužen za koordinaciju svih aktivnosti, pripremu/sređivanje svih dokumenata, konsultacije sa svim timovima, obilaske odeljenja i kontakte sa AZUS i brojni drugi zaposleni na odeljenjima koji su bili zaduženi za pronalaženje/arhiviranje dokumentacije, kadrovske podatke, IT podršku, hranu/piće i dr.

Sve je odlično prošlo, uz pohvale ocenjivača kako za dokumentaciju, tako i za timove i situaciju na odeljenjima i celom Institutu.

Dana 03. aprila 2024. godine od strane koordinatora AZUS i vođe tima spoljašnjih ocenjivača direktoru Instituta je uručen sertifikat i rešenje o akreditaciji na 7 godina za period od 15. marta 2024. godine do 15. marta 2031. godine.

 

Tim za akreditaciju

Dr sci. med. dr Ana Jovićević-koordinator za akreditaciju IORS

Dr sci. med. Svetlana Ristić

VMS Vera Mandić

About the Author

adminView all posts by admin