Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Svečana akademija povodom 12. maja, Međunarodnog dana sestara – Uručene nagrade za „Najbolju sestru“ za 2018.

By admin on May 15, 2018 in Vesti
0
1

U organizaciji Udruženja  medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srbije u okviru XVII Nacionalnog Sipozijuma medicinskih sestara-tehničara i babica Republike Srbije sa međunarodnim učešćem, koji je održan u Vrnjačkoj Banji  od 09.05.-13.05.2018.god., tradicionalno je održana i Republička centralna proslava sa  Svečanom akademijom povodom 12. maja  Međunarodnog dana sestara.

Međunarodni dan sestara obeležen je  radno prezentacijom akreditovanog predavanja na  preporučenu temu ICN  za 2018.god.:“ Medicinske sestre, vodeći glas- zdravlje je osnovno ljudsko pravo“, i svečano, kada su  koleginicama i kolegama, koje su  izabrani od strane  podružnica, Udruženja ZU i Udruženja  Okruga, članica UMSTBS, uručena priznanja za naj-sestru/tehničara uz prigodne nagrade.

Na predlog  članova Udruženja medicinskih sestara –tehničara i babica Republike Srbije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, i na osnovu odluke Kolegijuma glavnih medicinskih sestara i tehničara  predložena je  VMS Jasmina Mitrović.

Dragoj koleginici Jasmini, zasluženo je pripala  nagrada za Najbolju  sestru  u 2018.godini, jer kada neko radi 30 godina u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije  sa istim entuzijazmom, kada pleni svojom odlučnošću i stavom, svoje obaveze izvršava savesno, svakako izaziva divljenje i poštovanje svojih kolega i svojih pacijenata.  Pored toga, od  samog osnivanja član  je Udruženja medicinskih sestara –tehničara i babica Republike Srbije,  član Evropskog udruženja onkoloških sestara (EONS), član ICN.

U ime kolektiva medicinskih sestara- tehničara i zdravstvenih tehničara i lekara  Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, čestitamo  VMS Jasmini Mitrović.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*