Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Poseta Prof Teruoko i dece muzičara iz Fukušime (Japan)

By admin on April 11, 2014 in Vesti
0
7

U subotu, 29 marta ove godine,decu koja se leče na Službi pedijatrijske onkologije su  posetili Prof Itsuko Teruoko (86) i deca muzičari iz japanskog grada Fukušima.

Prof Teruoko je tokom devedesetih godina prošlog veka više puta obišla i pomogla tadašnje Odeljenje pedijatrijske onkologije. Pored lekova, deci  je donosila odeću, sredstva za ličnu higijenu i igračke kako bi im olakšala bol i patnju.

U neprekidnoj je misiji da pomaže nepoznatim ljudima  i ima želju da se deca celog sveta zbližavaju. Kao veliki humanista i dobrotvor,  od predsednika Srbije je dobila Zlatnu medalju za zasluge.

Zbog toga je ove godine dovela decu muzičare iz „Fukušima junior orkestra“ koja su pre tri  godine doživela tri katastrofe: zemljotres, razorni cunami  i veliku nuklearnu katastrofu.  Tokom druženja  na odeljenju naša deca su imala mogućnost da isprobaju raznovrsne muzičke instrumente.

Pored prigodnih poklona koje su doneli , mladi muzičari su obećali da će još jednom tokom ovog boravka posetiti odeljenje. Obećanje su ispunili i 2.aprila su ponovo  posetili naše odeljenje i proveli neko vreme u opuštenom druženju sa decom koja se leče odeljenju.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*