Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Izveštaj sa učešća na South East Europe Technologists in Radiation Oncology kongresu

By admin on November 29, 2019 in Vesti
0

U periodu od 04.10. – 06.10.2019 godine, Viši radiološki tehničari Nikola Gavrilović i Jovan Stevanović su učestvovali na 4 South East Europe Technologists in Radiation Oncology (SEETRO) kongresu u Ljubljani, Slovenija sa radom na temu Unapređenje veština i znanja RTT studenta simulacionom vežbom pravljenja termoplastičnih maski. Vrt Jovan Stevanović je bio i moderator sesije Modern Techniques in Radiation Therapy

Na kongresu su učestvovale kolege iz zemlje domaćina Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Bugarske, Turske.

Teme koje su bile prezentovane na kongresu su obuhvatile kontrolu kvaliteta u RT, bezbednost u radioterapiji, edukacija i školovanje radioterapijskih tehničara, steretotasična radioterapija (SRS,SRT,SBRT), imidžing u planiranju i tokom sprovođenja RT, moderne tehnike u radioterapiji.

Pored sticanja novih znanja na kongresu, iskoristili smo priliku i da razmenimo iskustva sa kolegama iz regiona vezano za edukaciju i školovanje budućih radioterapijskih tehničara kao i sprovođenja novih tehnika u radioterapiji.

Sa nestrpljenjem očekujemo sledeći SEETRO koji je zakazan za 2021 godinu i održaće se u Skoplju, Severna Makedonija.

 

Gavrilović Nikola VRT

Stevanović Jovan VRT

About the Author

adminView all posts by admin