Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Donacija NJKV Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije

By Aleksandar on July 5, 2019 in Vesti
0
0

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina je 04.07.2019. godine svečano isporučila donaciju Službi za naučno-istraživačku i obrazovnu delatnost Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Donacija se odnosila na aparate i reagense neophodne za genetičko testiranje naslednog karcinoma dojke i jajnika.

Protokoli sekvenciranja nove generacije za svrhu testiranja naslednog karcinoma kao i farmakogenetičke analize ne bi mogle da se izvode bez ovog tipa opreme.

Zahvaljujući ovoj donaciji imaćemo veću mogućnost da testiramo pacijente sa naslednom predispozicijom za karcinom i adekvatno ih genetički i klinički zbrinemo na našem Institutu.

Institut za onkologiju i radiologiju je jedina ustanova u Srbiji u kojoj se nalaze genetičko savetovališe, onkološka hirurgija i medikalna onkologija koji zajedno omogućuju multidisciplinarni pristup pacijentima.

Ovakva inicijativa i pomoć koju nam fondacija nudi otvara mogućnosti uvođenja populacionih genetičkih skrininga za karcinom dojke što bi u budućnosti značajno doprinelo prevenciji, ranoj dijagnostici i smanjenju stope smrtnosti od karcinoma dojke u Srbiji.

About the Author

AleksandarView all posts by Aleksandar

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*