Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Dvadeset godina od osnivanja Savetovališta u Institutu

By admin on November 21, 2018 in Vesti
0
0

U sredu, 14. novembra u 13. časova, pred punim amfiteatrom Instituta, obeležili smo dvadeset godina od osnivanja Savetovališta u IORSu. Proslavi su, pored zaposlenih Instituta i koleginica koje su radile sa nama a sada su penziji, prisustvovali i predstavnici Agencije za akreditaciju i unapređenje kvaliteta rada zdravstvenih ustanova Srbije, Instituta za onkologiju Vojvodine, Specijalne bolnice za rehabilitaciju i ortopedsku protetiku, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, udruženja pacijenata i farmaceutskih kuća.
Skup je pozdravio prof. dr Radan Džodić, v.d. direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije koji je prisutne upoznao sa daljim strategijama za razvoj onkologije i ukazao na važnost psihosocijalne podrške u multidisciplinarnom pristupu.
Svetlana Berat je predstavila aktivnosti Savetovališta, osvnula se na istorijat psihosocijalne onkologije u svetu i u Institutu, upoznala sa problemima sa kojima se suočavaju pacijenti i porodica tokom i nakon onkološkog lečenja i ukazala na važnost adekvatne procene i blagovremenih intervencija iz domena psihosocijalne onkologije i medicinske rehabilitacije. Upoznala je prisutne i sa budućim aktivnostima i planovima Savetovališta.
Na važnost psihosocijalne podrške ukazale su i medijske kuće RTSa i TV Prva kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.
Nakon završenog predavanja prisutni su imali mogućnost da vide prostor Savetovališta i prisustvuju koktelu koji je donirala kompanija DON DON.
S obzirom da je psihosocijalna onkologija i medicinska rehabilitacija već dvadeset godina integralni deo onkološkog lečenja, još jednom se zahvaljujemo svim kolegama sa kojima saradjujemo i koji godinama podržavaju aktivnosti Savetovališta, a sa ciljem boljeg kvaliteta života onkoloških pacijenata i njihovih porodica.
Atmosferu sa proslave možete videti iz priloženih fotografija.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*