Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

52. Kancerološka nedelja i 29. Stručni simpozijum medicinskih sestara – tehničara onkoloških institucija Republike Srbije

By admin on December 14, 2015 in Vesti
0
0

U periodu od 27.11 – 28.11.2013. godine, u Sava Centru, održana je 52. Kancerološka nedelja i 29. Stručni sastanak medicinskih sestara – tehničara onkoloških institucija Republike Srbije.

Izveštaj o realizaciji 29. Simpozijuma medicinskih sestara tehničara onkoloških institucija Republike Srbije u okviru 52. Kancerološke nedelje

U Beogradu u Sava Centru 28.11.2015. godine dvadeset devetu godinu za redom održan je Simpozijum medicinskih sestara tehničara onkoloških institucija Republike Srbije u organizaciji Sekcije sestara u onkologiji Udruženja medicinskih sestara tehničara i babica Republike Srbije i Kancerološke sekcije Srpskog lekarskog društva.

U cilju razmene iskustava i sticanja novih znanja iz oblasti zdravstvene nege u onkologiji Simpozijumu je prisustvovalo 169 medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara iz  više zdravstvenih institucija Srbije: Beograda (Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Klinički Centar, Urgentni centar, KBC Bežanijska Kosa, KBC Zemun, UDK Tiršova, DZ Vračar, DZ Voždovac, DZ Novi Beograd …), Instituta za onkologiju Vojvodine, Klinike za onkologiju Niš, OB Zrenjanin, OB Subotica, OB Vrbas, OB Valjevo, ZC Zaječar i dr. kao i gosti iz Poljske i Republike Srpske.

Teme simpozijuma odnosile su se na multidisciplinarni pristup u lečenju i zdravstvenoj nezi pacijenata sa tumorima štitaste žlezde, lečenju i zdravstvenoj nezi obolelih od sarkoma i lečenju i zdravstvenoj nezi obolelih od karcinoma dojke.

Zahvaljujući inicijativi i saradnji sa Udruženjem anestetičara, uvaženi gost iz Poljske, Asystent Uniwersyte Medyczny we Wroclawiu, Borodzicz Cedro Adriana održala je predavanje na temu:  Izolovane metastaze karcinoma bubrega u srcu. Retrospektivna analiza slučaja.

 U okviru usmenih prezentacija prikazana su iskustva u kliničkoj praksi medicinskih sestara- tehničara Klinike za hematologiju KCS, KBC Bežanijska Kosa i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*