Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

2nd ESO/EONS Eastern Europe and Balkan Region Masterclass in oncology nursing

By admin on October 5, 2021 in Vesti
0

U organizaciji European School of Oncology (ESO)  i European Oncology Nursing Society (EONS) od 01.09-03.09.2021. u Beogradu u hotelu Radisson održan je drugi Masterclass za onkološke sestre istočne Evrope i balkanskog regiona.

Od 23 učesnika iz regiona (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Turska) 15 medicinskih sestara su bile iz Srbije. Iz Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije učestvovalo je 13 medicinskih sestara.

Teme su bile posvećene najnovijim pitanjima u lečenju i nezi u radioterapiji, hemioterapiji, ciljanoj terapiji i imunoterapiji, urgentnoj onkologiji, suportivnoj nezi. Sesije su bile fokusirane i na timsku komunikaciju i bezbednost pacijenata, istraživanja u sestrinstvu, psihosocijalne posledice lečenja. Tri intenzivna dana potpunog posvećivanja savremenoj zdravstvenoj nezi obolelih od raka stvorio je kolektivni duh podučavanja i učenja, razmene iskustava a sve u cilju poboljšanja kliničkih veština i nege pacijenata. Predavači su eminentni stručnjaci iz oblasti onkologije i zdravstvene nege u onkologiji:

  • Alexandru Eniu, Riviera-Chablais Hospital, Rennaz, CH
  • Matthew Fowler, University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust, Birmingham, UK
  • Troels Holz Borch, National Center for Cancer Immune Therapy – Herlev University Hospital, Herlev, DK
  • Lena Sharp, Regional Cancer Centre, Stockholm-Gotland, Stockholm, SE
  • Helena Ullgren, Karolinska University Hospital, Stockholm, SE

Beograd, 15.09.2021.godine.