Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Uskršnji koncert

By admin on April 20, 2015 in Savetovanje i podrška
0
1

U utorak, 14. aprila, od 19 časova u holu  Instituta za onkologiju i radiologiju u Pasterovoj ulici održan je tradicionalni humanitarni Uskršnji koncert. Koncert je održan u organizaciji Sekcije za umetnost i kulturu Srpskog lekarskog društva i Odelјenja za obrazovanje i rehabilitaciju (savetovališta Instituta). Koncertu je prisustvovalo 60 pacijenata.

Učesnike je ispred Instituta za onkologuju i radiologiju pozdravila mr sc def. Svetlana Berat koja je ukazala na značaj muzike i njen svojevrsni uticaj na celokupni psihički život čoveka. Istakla je da muzika može da pomogne u ublažavanju stresa, bola i straha, popravlјa raspoloženje i stimuliše pozitivne emocije kod onkoloških pacijenata.

Pod dirigentskom upravom profesora Živojina Simonovića, osnivača Sekcije za umetnost  i kulturu SLD, nizale su se kompozicije Mocarta, Štrausa, Baha. Poseban utisak su ostavile kompozicije Gradsko kolo, Radecki marš od Štrausa i Marš na Drinu koju je komponovao Binički. Kompoziciju Anđele moj je prof. solo pevanja Snežana Šipić specijalno namenila prof. dr Radanu Džodiću. Nakon završenog  koncerta organizovan je koktel kako bi se  pacijenti družili sa muzičarima, kao i razmenili iskustva sa  pacijentima koji se nalaze u sličnoj situaciji kao i  oni.

Muzika i druženje su izazvali pozitivne emocije kod pacijenata, sugerišući nam da se ovakve večeri druženja uz muziku organizuju bar jednom mesečno.

Svetlana Berat

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*