Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

RACE FOR THE CURE – Trka za ozdravljenje 2023

By admin on September 26, 2023 in Vesti
0

EVROPA DONA SRBIJA – Srpski forum protiv raka dojke, kao nosilac licence za Srbiju,  je organizovala međunarodnu manifestaciju “Race for the cure – Trka za ozdravljenje”. Trka je održana 16. septembra 2023. u Beogradu na prostoru Ade Ciganlije. Pokrovitelji manifestacije bili su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Institut za Javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Institut za onkologiju i radiologiju Srbije.

Manifestacija RACE FOR THE CURE – Trka za ozdravljenje je globalna manifestacija, sportskog netakmičarskog karaktera, posvećena prevenciji i borbi protiv raka dojke i održava se u 1500 gradova širom sveta. Posvećena je ženama koje su savladale bolest, koje se bore sa rakom dojke, ali i onima kojih se sećamo jer su izgubile bitku sa bolešću. Poseban akcenat se stavlja na promociju zdravih stilova života i fizičku aktivnost, kao i osnaživanje i podizanje svesti žena i društva u borbi protiv raka dojke.

Ove godine je za trku u Beogradu registrovano oko 800 učesnika. Medju njima su bile i predstavnice kolektivnih članica Evropa Done –Jefimija iz Užica, Jedna uz drugu iz Subotice, kao i predstavnice udruženja Žena uz ženu, volonteri različitih udreuženja bez kojih ne bi bilo moguće organizovati Trku za ozdravljenje.

Dugujemo zahvalnost svim učesnicima Trke, a posebnu zahvalnost dugujemo ambasadoru Belgije u Srbiji, Njenoj ekselenciji Cathy Buggenhout, kao i ambasadoru Italije u Srbiji, Njegovoj ekselenciji Luca Gori, koji su svojim učešćem pružili snažnu podršku ovoj manifestaciji.

About the Author

adminView all posts by admin