Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Ishrana i način života

By admin on June 13, 2022 in Vesti
0

Tribina pod nazivom „Ishrana i način života kod osoba obolelih od raka“ održana je u amfiteatru Instituta za onkologiju i radiologiju u utorak 07.06.2022. g. Tribini su prisustvovali pacijenti koji su hospitalizovani u Institutu, sa različitim modalitetima u lečenju i lokalizacijama bolesti.

Tribinu je otvorila dr sc. def. Svetlana Berat i predstavila neke od aktivnosti Radne grupe za podršku pacijentima i Savetovališta u Institutu.

Temu “Ishrana osoba obolelih od raka“ predstavila je Anđelka Ranković, viši nutricionista-dijetetičar. Tokom predavanja prisutni su imali mogućnost da nauče više o principima pravilne ishrane, piramidi ishrane, kombinovanju namirnica tokom obroka i zabludama vezanim za konzumiranje mesa, jaja i mlečnih proizvoda i naučili šta su to bezbedne namirnice.

Pacijenti su dobili i pisani material sa ciljem da se ova značajna tema što više približi pacijentima i porodici. Takođe, dobili su i telefone podrške profesionalaca i institucija koji im mogu pomoći, kao i web sajtove udruženja pacijenata.

Tribinu su organizovali Radna grupa za podršku pacijentima Instituta i Odeljenje za obrazovanje i rehabilitaciju Instituta, popularno među pacijentima kao Savetovalište.

08.06.2022.

dr sc def. Svetlana Berat

About the Author

adminView all posts by admin