Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Исхрана и начин живота

By admin on 13 јуна, 2022 in Vesti
0

Трибина под називом „Исхрана и начин живота код особа оболелих од рака“ одржана је у амфитеатру Института за онкологију и радиологију у уторак 07.06.2022.г. Трибини су присуствовали пацијенти који су хоспитализовани у Институту, са различитим модалитетима у лечењу и локализацијама болести.

Трибину је отворила др сц. деф. Светлана Берат и представила неке од активности Радне групе за подршку пацијентима и Саветовалишта у Институту.

Тему “Исхрана особа оболелих од рака“ представила је Анђелка Ранковић, виши нутрициониста-дијететичар. Током предавања присутни су имали могућност да науче више о принципима правилне исхране, пирамиди исхране, комбиновању намирница током оброка и заблудама везаним за конзумирање меса, јаја и млечних производа и научили шта су то безбедне намирнице.

Пацијенти су добили и писани материјал са циљем да се ова значајна тема што више приближи пацијентима и породици. Такође, добили су и телефоне подршке професионалаца и институција који им могу помоћи, као и веб сајтове удружења пацијената.

Трибину су организовали Радна група за подршку пацијентима Института и Одељење за образовање и рехабилитацију Института, популарно међу пацијентима као Саветовалиште.

 

08.06.2022.

др сц деф. Светлана Берат

About the Author

adminView all posts by admin