Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

Obeležena slava Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije – Episkop Sava: Da vam Sveti Nektarije da snage, ljubavi i volje da vaše služenje nosite trpeljivo

By admin on December 22, 2022 in Vesti
1

Njegovo Preosveštenstvo Episkop marčanski g. Sava na praznik Svetog Nektarija Eginskog 22. novembra posetio je naš Institut i osveštao slavske darove i prelomio slavski kolač.

Osvećenju slavskih darova prisustvovali su Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, ministarka zdravlja Danica Grujičić kao i zdravstveni radnici Instituta.

Preosvećeni Episkop Sava se sabranima obratio prigodnom besedom istakavši: “Draga braćo i sestre, srećna vam i Bogom blagoslovena slava, vaša slava, ovog Instituta, slava svih koji borave, rade ili se leče u ovom zdanju. Vaš posao nije jednostavan i nije lak, i možda je najnezahvalnije da o tome govorim ja, ali u ime Crkve ono što želim danas jeste da Sveti Nektarije, koji je i sam patio i bolovao i koji pomaže hiljadama i hiljadama onima kojima je potrebna pomoć Božija i koji se u svojim molitvama njemu obraćaju, da on dakle vama nadomesti i doda onog čega vam već ne manjka, a to je snage na prvom mestu, volje i ljubavi da, posao koji ovde obavljate, a koji u suštini nije samo posao nego je iza svega služenje drugome, uvek bude onako kako vi želite.

“Da vam da snage, ljubavi i volje da vaše služenje nosite trpeljivo, jer za to je potrebno mnogo smirenja i trpljenja, kao što je potrebno i vašim pacijentima, tako i vama. Da vam da svega što vam je potrebno da biste vaš posao i vaš zadatak obavili u punom kapacitetu. Isto tako se molimo i za sve one koji imaju potrebe za vašom pomoću, da Gospod svakome da da lako prođe kroz muke i teskobe i da izađe srećan iz ovoga zdanja”, dodao je Episkop Sava.

About the Author

adminView all posts by admin