Telefon: 381 (0) 11 2067-100
Fax: 381 (0) 11 2685-300
E-mail: kabinet@ncrc.ac.rs

ESO Visiting professorship on Radiotherapy of solid tumours

By admin on October 31, 2014 in Vesti
0
0

U Institutut za onkologiju i radiologiju Srbije, kao domaćinu, 23-24. oktobra 2014. godine održan je gore navedeni kurs. Gostujući Profesor je bio Dr Primož Strojan, redovni profesor Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Ljubljani i radijacioni onkolog koji radi u Institutu za onkologiju u Ljubljani.

Prof Strojan je istaknuti onkolog sa značajnom internacinalnom karijerom, zaposlen kao supervizor u Internacionalnoj atomskoj agenciji (IAEA), nacionalni predstavnik u Evropskom udruženju radiacionih onkologa (ESTRO) i stalni član Internacionalnog komiteta za lečenje tumora regije glave i vrata (International Head&Neck Scientific Group) sa preko sto objavljenih radova u medjunarodnim časopisima iz oblasti onkologije.

Na kursu je diskutovano o standardima za planiranje radioterapijske infrastrukture, potrebne prateće opreme i neophodnosti edukacije stručnog tima koji učestvuje u sprovodjenju radioterapije (radijacioni onkolog, medicinski fizičar, radijacioni tehničari) kao i neophodnosti za uvodjenjem modernih naprednih radioterapijskih tehnika. Izneto je stanje u Sloveniji i Srbiji.

Takodje su izneti najsavremeniji stavovi u multidisciplinarnom lečenju tumora regije glave i vrata sa prezentacijom delikatnih kliničkih slučajeva. U predavanjima su učestvovali i Doc dr Vesna Plešinac-Karapandžić, Prim dr Nataša Jovanović-Korda, Prim mr sci med Jelena Bokun i Doc dr Marina Nikitović.

Skupu je prisustvovalo 76 učesnika iz radioterapijskih i onkoloških centara iz Srbije i regiona (Novi Sad, Kragujevac, Kladovo, Banja Luka,Tuzla, Zenica, Podgorica).

Pored diplome o ESO školi kurs je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije sa 13 poena za predavače i 7 poena za učesnike.

About the Author

adminView all posts by admin

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*